Eurol Turbosyn 15W-50 (Synthetic)

Масла за патнички и комерцијални возила

ПАКУВАЊЕ 1L, 4L

ОПИС

Eurol Turbosyn е синтетичко моторно масло за универзална употреба во бензински и дизел мотори за патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло обезбедува добар подмачкувачки филм на ладен старт, а исто така и на ниски и високи температури.

Eurol Turbosyn содржи специјални адитивни додатоци кои му овозможуваат на моторот за да се справи во сите услови. Исто така овозможува заштеда на гориво и намалување на емисијата на издувни гасови. Поради уникатната формула, маслото има ниска тенденција на испарување.

Eurol Turbosyn нуди одлична заштита од абење, отпорност на корозија и пенење, како и оксидација. Поради својствата како што се растворањето и чистењето, моторот се одржува чист и безбеден.

Поради високата температурна стабилност, маслото ќе го задржи својот квалитет на високо ниво и нема да згусне.

СПЕЦИФИКАЦИИ
ACEA: A3/B4 (08), API SL/CF, VW 500.00/505.00, MB 229.1, PORSCHE GL,
BMW SPECIAL OIL

© 2021 Фул Систем. Сите права задржани.