Eurol TurboCat 10W-40 (Synthetic)

Масла за патнички и комерцијални возила

ПАКУВАЊЕ 1L, 4L, 60L, 210L

ОПИС

Eurol TurboCat 10W-40 е синтетичко моторно масло кое се препорачува за бензински и дизел мотори. Благодарение на високиот степен на вискозитет, маслото обезбедува одличен ладен старт, како и одличен подмачкувачки филм на високи температури.

Eurol TurboCat се грижи за сигурно функционирање на моторот, благодарение на избраните адитивни додатоци. Масло допринесува за намалување на потрошувачката на гориво, како и намалување на нивото на емисија на издувни гасови. Поради уникатната формула ниската тенденција на испарување под тешки работни услови е загарантирана.

Покрај тоа, Eurol TurboCat нуди оптимална заштита од абење, отпорност на корозија, пена и оксидација. Поради неговите својства и одличното растворање, го одржува моторот чист и безбеден.

СПЕЦИФИКАЦИИ
ACEA A3/B3, A3/B4 (08), API SL/CF, MB 229.1, VW 500.00/505.00

© 2021 Фул Систем. Сите права задржани.