Eurol Turbo DI 5W-40 (FullySynthetic)

Масла за патнички и комерцијални возила

ПАКУВАЊЕ 1L, 4L, 60L, 210L

ОПИС

Eurol Turbo DI 5W-40 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори во патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло може да се користи во моторите со или без турбо полнач и катализатор и мотори со директно вбризгување на горивото.

Eurol Turbo DI е произведено со Eurol OPT адитиви, содржи помалку фосфор, сулфур и сулфатен пепел, така што системот за прочистување на издувните гасови (филтри за честички и катализаторски конвертори) се заштитени од затнувањето (т.н. "mid SAPS" технологија).

Eurol Turbo DI е специјално дизајниран за возила од VAG групата (Volkswagen, Audi, Seat и Skoda). Исто така е погоден за VW дизел мотори со директно вбризгување на горивото (PDI/TDI со црвено D и I) и за мотори за кои е пропишана VW 505,01 спецификација.

Ова масло исто така може да се користи за Ford Galaxy, за кое е пропишано Ford M2C-917A спецификација. Eurol Turbo DI е погоден и за возила Euro-4 Mercedes-Benz и BMW, кои се опремени со филтер за честички, за да се спречи затнувањето на филтерот.

СПЕЦИФИКАЦИИ
ACEA C3, VW 505.01, MB 229.31, MB 229.1/MB 229.3, BMW LL-01 & LL-04,
API SM/CF, ACEA A3/B4 (07), VW 500.00/502.00/505.00, PORSCHE A40,
FORD M2C-917A, RENAULT RN0710

АПРУВАЛИ
MB 229.31
VW 505.00 VW 505.01

© 2021 Фул Систем. Сите права задржани.