Eurol Super Lite 5W-40 (FullySynthetic)

Масла за патнички и комерцијални возила

ПАКУВАЊЕ 1L, 4L, 60L

ОПИС

Eurol Super Lite 5W-40 е потполно синтетичко моторно масло за бензински и дизел мотори во патнички автомобили и лесни комерцијални возила. Ова масло може да се користи во моторите со или без турбо полнач и катализатор и мотори со директно вбризгување на горивото.

Eurol Super Lite овозможува исклучително брз и стабилен подмачкувачки филм на ладен старт и нуди висока термичка стабилност под тешки работни услови.

Eurol Super Lite не само што нуди многу добра заштита од абење, туку и штити од 'рѓа и корозија, додека специјалните адитиви ги чуваат сите делови чисти од прашина, тиња и депозити.

Eurol Super Lite нуди заштеда на гориво и може да се меша со синтетички и минерални моторни масла.

СПЕЦИФИКАЦИИ
ACEA A3/B4 (08), API SN/CF, BMW LL-01, GM-LL-B-025, MB 229.1 & 229.3,
PORSCHE A40, PSA B71 2296, RENAULT RN0700 & RN0710,
VW 502.00/505.00

АПРУВАЛИ
MB 229.3
VW 502.00 VW 505.00

© 2021 Фул Систем. Сите права задржани.