Адитиви за во мотор

Friday, August 07, 2020

Eurol Engine Flush

Пакување: 
500ML

Опис:
Eurol Engine Flush е адитив кој се употребува за бензиски и дизел мотори со или без турбо полнач. Развиен е за да се исчистат многу валкани мотори, со што ќе се продолжи животот на моторот. По испирањето на моторот, пригушувањето на гасот и забрзувањето ќе се зголемат.

Eurol Engine Flush се додава на старото масло и се остава да циркулира низ моторот. Само треба да се загрее моторот до работна температура и се додава адитивот. Тој го користи старото масло како механизам за испирање, каде внимателно одбрани адитиви, растворени во масло, постепено и темелно ги отстрануваат нечистотиите од моторот, отстранувајќи ги со цедење на старото масло.

Загрејте го моторот и исклучете го. Додадете го адитивот во моторот и повторно запалете го. Моторот треба да работи најмалку 5 минути. За оптимални резултати, моторот треба да работи 15 минути. Испуштете го моторното масло и потоа додадете го новото соодветно моторно масло во моторот.

500ml шише од Eurol Engine Flush се препорачува за употреба во автомобили кои собираат од 3.5L до 6.5L моторно масло. Не треба да се извади старото масло за да се направи простор за адитивот.

Eurol Engine Flush ги отстранува лаковите и нечистотиите без омекнување на дихтунзите. Остатоците и нечистотиите или може да се растворени од адитивот или можат да бидат прочистени од страна на филтерот за масло. Затоа е препорачливо да се смени филтерот за масло по испирање на моторот.

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top