Mасла за моторцикли

Friday, August 07, 2020

Eurol Super 2T Formax (Fully Synthetic)

Пакување:
1L

Спецификации:
API TC+ ISO-L-EGD
PIAGGIO HEXAGON
JASO FD (LOW SMOKE)
HUSQVARNA 266/CHAIN SAW
ISO-L-EGD
TISI

Опис:
Eurol Super 2T Formax е целосно синтетичкo 2-тактно масло за мотори кои имаат водено или воздушно ладење. Може да се користи со растворање и со директно вбризгување на оловен и безоловен бензин. 

Eurol Super 2T Formax се препорачува за употреба во 2-тактни мотори, при учество во рели настани како што се: тркање, крос настани, натпреварувања, џет-ски, картинг и др.

Во сите овие настани, на високи температури силниот подмачкувачки филм останува недопрен. Ова резултира со оптимално подмачкување и заштита на цилиндрите, клиповите и лежиштата.

Eurol Super 2T Formax нуди одлични својства кои помагаат во чистењето и го спречуваат настанувањето на јаглеродни нечистотии. Со тоа издувните системи и свеќиците се одржуваат чисти. 

Ова масло нуди одлична заштита против 'рѓа и корозија и го спречува абењето на деловите кои извршуваат тешка работа. Поради специјалите адитиви, ова масло има ниска тенденција на чадење. Eurol Super 2T Formax исто така може да се користи и во моторни санки и моторни пили.

 

Lubricants

Примај известувања

Контакт

ФУЛ СИСТЕМ дооел
ул. Финска 15 бр. 65
Скопје, Македонија
+389 2 2531 725
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Scroll to Top